dijous, 10 de gener del 2013

Comiat






Des del primer dia que vam escollir aquesta assignatura ja intuíem  que no seria un camí gens fàcil. Sabíem amb antelació que havíem de formar un grup virtual, portar-nos-hi bé i realitzar un projecte i ens espantava una mica. Però arribà el moment de la veritat, i el projecte s’inicià.

El professor ens comunica que som les primeres en formar un grup i ràpidament, per a no perdre ni un minut, comencem els primers passos per elaborar el projecte. Ens posem per nom Kafka, en honor a aquest gran escriptor que ens agrada a les quatre i també perquè el trobem adequat per la situació una mica kafkiana: elaborar un projecte virtual entre quatre persones que no dominen gaire aquest món i que gairebé no es coneixen. Però molt aviat ens posem d’acord a l’hora d’escollir el tema al qual dedicarem la nostra wiki i el nostre blog.

Des d’un bon començament, quan en la primera de les PACs havíem de fer els punts per a poder portar amb coordinació i agilitat el projecte, ens donem compte que la nostra compenetració és evident, i en fem un bon ús. Cada una de nosaltres posseeix  habilitats que l’altre no domina tant i ens complementem a la perfecció. Per tant, a partir d’aquí el camí ja es va encarrilant, i durant les següents PACs, la dinàmica del grup està del tot activada i predisposada.
Aleshores el professor ens indica que hem de començar la creació de la wiki i del blog, així com també aprendre el funcionament del programa Zotero. En aquell moment ens vam adonar que el projecte començava realment. Entendre el funcionament de Zotero ens  va costar una mica però ens hem vam sortir satisfactòriament, i vam encetar un camí desconegut per totes nosaltres fins aleshores. Aquest camí ens va dur  fins a la presentació i defensa del projecte final, vam anar seguint el fil conductor que havíem programat des de l’inici, des de les etapes de coordinació de cada membre del grup fins a la presa de decisions que influïen directament sobre la informació i la construcció del treball del nostre grup Kafka.

Mica en mica, van anar passant els dies, i la informació teòrica de l’assignatura ens va ajudar molt en la realització i els passos a seguir, en tot moment, la bona comunicació entre totes ens va ajudar a superar els petits obstacles i ha arreglar els errors comesos durant el procés d’aprenentatge.
El problema principal que vam tenir al començament de l’elaboració del  projecte a la wiki va ser intentar sintetitzar bé l’índex. El nostre projecte era molt ambiciós i  volia englobar tota la literatura europea per poder-la valorar. La seva extensió i la limitació de les paraules de les que disposàvem ens va obligar a  reorganitzar tot l’ïndex. Quan vam solucionar aquest tema, va arribar la fase d’aplicar el contingut adjuntat a Zotero per a la elaboració de la informació que contindria cada apartat. Vam ordenar la feina per agilitzar el procés, posant en comú els arxius perquè cap membre es desviés del tema principal, i així tenir la informació bàsica que volíem a cada episodi de la literatura.

Finalment, després d’haver estat treballant de valent en el projecte, dedicant hi moltes hores, aprenent permanentment dels nostres errors, hem  obtingut un bon resultat i estem  molt satisfetes del projecte de la nostra wiki i del nostre blog.  Hem arribat fins aquí gràcies a l’esforç de totes i n’estem  molt orgulloses  Ens acomiadem la Montserrat, la Núria, la Gemma i la Maria-Anna: el grup Kafka i us desitgem una bona navegació en el vostre viatge, encara que per moments aquest us sembli llarg, esperem que tan els deus com els vents us siguin favorables i que arribeu , com nosaltres, a IÍtaca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada