dimarts, 1 de gener del 2013

Presentació del projecte



Aquest projecte que hem compartit les quatre aquests darrers mesos està a punt d’arribar al seu final. Des del principi vàrem voler treballar sobre el concepte de la literatura europea, i reflexionar si podíem parlar d’aquesta com a tal, o si al contrari, havíem de parlar de literatures separades per països.
En un primer moment, vàrem cercar molta bibliografia, ara passat el temps, veiem que era massa. Però, sempre és bo veure un ventall ampli de possibilitats per poder triar després. D’aquesta bibliografia, on hi havia llibres, articles de revistes, etc., ens hem quedat amb el imprescindible, també, perquè l’extensió proposada pel nostre consultor era molt justa, i vàrem focalitzar molt la informació.
Després de cerques i debats molt apassionants, la decisió va ser fer un treball de la història de la literatura al continent europeu, i veure en les diverses etapes si es podia parlar d’un sol concepte de literatura europea, o havíem de parlar de diferents literatures.
Les diverses etapes de la literatura les vàrem dividir de manera que la Wiki quedés ben estructurada, ja que en aquest pas del treball havíem de prioritzar una bona estructura a les possibles reflexions, els lectors de la wiki havien d’entendre bé tota la història, per a poder arribar a les conclusions que nosaltres vàrem arribar.
Després d’aplegar la informació i treballar les diverses etapes de la literatura, des de l’edat Mitjana fins a l’actualitat, varem poder veure que en tots els països es donaven unes característiques similars.

Així, quan a Itàlia començava un procés renaixentista, aquest model s’estenia al llarg del continent.

Quan a l’època barroca tot mirava a la crueltat de la vida, i començava una època fosca, aquesta foscor realista s’iniciava en la majoria de territoris europeus.

Finalment, podíem concloure que si es podia parlar del concepte de Literatura Europea com a tal, com a corrent literària del continent al qual pertanyem.

La valoració del treball ha estat molt positiva, i arribar entre totes a crear, desenvolupar i acabar aquest projecte ha estat fantàstic.

                                                          
                                                                                                                                       
Presentació del procés 


Pel que fa al procés, una vegada decidit de comú acord el tema a elaborar, podríem dir metafòricament que la llum d'un far ens ha anat guiant, pas a pas, en el nostre llarg viatge per tota la literatura europea. Ens hem endinsat i estudiat totes les èpoques que la componen, i seguint els acords establerts des del principi ens hem distribuït d'una manera equitativa els diferents apartats a treballar.

Els problemes que han anat sorgint en el transcurs d'aquesta tasca, els hem parlat i solucionat entre totes, tot i que en aquesta última PAC hi ha hagut certes dificultats de comunicació, i problemes amb la distribució de la feina. També hem anat fent una explicació del desenvolupament de la wiki, mitjançant aquest diari de treball.

A mesura que les PACS avançaven s’ha notat una millora del domini de les eines que ens proporcionaven tant el blog com la wiki, per part de totes les integrants del grup, i en especial de les companyes que van iniciar aquest projecte amb més desconeixements informàtics, la qual cosa ens ha permès, conjuntament, finalitzar el treball i presentar-lo dins el termini estipulat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada