diumenge, 30 de desembre del 2012

Autoavaluació del projecte



Tecnologia digital




Des del començament fins al final hem utilitzat o potser hauria de dir ,hem après a utilitzar,  una quantitat important d’eines tecnològiques, moltes de les quals, algunes de nosaltres gairebé ni les coneixíem. Hem hagut d’aprendre a moure’ns per l’espai de la UOC, a saber com i a quins llocs havíem de trobar la informació que penjava tant el consultor  com la resta de companys. A comunicar-nos mitjançant correus penjats a les zones de debat, fitxers, etc. En un principi se’ns va fer estrany, però després dels primers moments de desconcert, de mica en mica ens hi vàrem anar familiaritzant, fins al punt que ara ja en la recta final del curs, totes ens hi movem  amb perfecte normalitat.

Una altra eina molt valuosa que vam conèixer va ser el gestor bibliogràfic de ZOTERO, amb ell vam aprendre a buscar i recopilar informació per la xarxa. A saber com es confeccionava una bibliografia, a seleccionar tot el material obtingut, en definitiva el seu ús ha estat i serà de gran ajuda.

Però les eines més importants amb les quals hem treballat han estat sens dubte el blog i la wiki. Amb el blog  a més de fer un seguiment del treball de la wiki, hem gestionat i programat tot el seu contingut, i també ens ha permès veure tot el procés de treball que han fet els companys d’altres aules.

Pel que fa a la wiki, ha estat un gran descobriment. Fer-la créixer, omplint-la d’informació, no solament ha estat una experiència, sinó que també ha estat una satisfacció, malgrat que en un principi ens feia molt de respecte, ben aviat ens hi vam habituar. Hem aprés a emprar tot el ventall de possibilitats que ens dóna com, posar textos, inserir fotos i vídeos, enllaçar pàgines, paraules, etc. A més hem tingut l’oportunitat de treballar en equip, col·laborar en les tasques, compartir dubtes, intentat buscar solucions juntes, en definitiva, a fer amistat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada